San Gimignano

San Gimignano, SienaSan Gimignano is met zijn torens een van de meest pitoreske steden van Toscane en van de provincie van Siena. Het dorp is aan beide zeiden omringd door muren omringd door olijfbomen van de vallei van d'elsa San Gimignano (Siena), is een heel oud dorp, en verneemt?? zijn naam aan een bischop van Modena die in de IV eeuw na christus leefde. De architectonische eigenschappen van het dorp zijn nog steeds die van de 13de eeuw.

In oorsprong waren er 72 torens, en 25 aan het einde van de 16de eeuw. Vandaag zijn er nog steeds 13, waarvan 7 ronmd het hoofdplein, Piazza della Cisterna.

San Gimignano, Siena: Piazza della CisternaDe hoogste is de toren van de Podestŗ (ofwel burgemeester), zogenaamd "la Cattedraal, het gemeentehuis, zogenaamd het huis van het volk e de kerk van Sant'agostino. In de dom (de catedraal) bevinden zich de affreschi van Taddeo di Bartolo, van Benozzo Gozzoli, Barna uit Siena, en Bartolo van Fredi. Binnen de cattedraal bevindt zich ook de chapel van Santa Fina, een wonderbaarlijke creatie uit de reinassance tijd ontworpen door architet Giuliano uit Maiano. Het altaar van de chapel is van Benedetto uit Maiano en is omringt door de affreschi van de schilder Ghirlandaio die het leven van Santa Fina reproduceren, die in San Gimignano leefde rond 1200.

Vista panoramica dell'agriturismo e San Gimignano (Siena)In het gementehuis bevindt zich een pinacoteek met werken van Guido uit Siena, Filippo Lippi, Benozzo Gozzoli en anderen artiesten uit Florance en Siena. Binnen dit paleis hield Dante op 8 mei 1300 een speach om het dorp te overtuigen toe te treden tot de lega guelfa van Toscane. In zaal "Dante" is een grote maiesteit van Filippo Memmi. In de kerk van S Agostino is te bewonderen een altaar van Benedetto uit Maiano en een koor met affreschi van Benozzo Gozzoli die toegeweid zijn aan S. Agostino.

Video van San Gimignano in Toscane

Foto's van San Gimignano (Siena)

 • Piazza della Cisterna di sera
  Piazza della Cisterna
  di sera
 • Piazza del Duomo di sera
  Piazza del Duomo
  di sera
 • Un angolo caratteristico di San Gimignano di sera
  Un angolo caratteristico
  di San Gimignano di sera

Activiteiten en manifestaties in San Gimignano


Appuntamenti-eventi di Dicembre 2011 a San Gimignano

April - Oktober
"Degusta con noi" - "Ga met ons mee": rondleidingen naar agrarische bedrijven in San Gimignano om de beste producten uit de streek te proeven, zoals de Vernaccia uit San Gimignano docg, Chianti Colli Senensi docg Vinsanto, olijfolie extra vergine.

Juni
"Ferie delle messi": historische gebeurtenis die gehouden wordt in de straten en pleinen van San Gimignano met historische marktstalletjes van met kunsten en beroepen uit de middeleeuwen. Muziek- en toeneeluitvoeringen. 's Middags is er een optocht in historische locale klederdracht.

Augustus
"Dentro e fuori le mura - Dalla città per la città": een serie spectales die zich bezig huoden met opera, ballet, synphonische muziek die plaats vinden in het plein van het dom. Ook filmvoorstellingen in open luch in het park della Rocca.

Augustus
Campo estivo archeologico: rcheologische excavaties in Castelvecchio (San Gimignano).

September - Oktober
San Gimignano muziek: concerten van klassieke muziek in het Teatro dei Leggieri.

Oktober - November - December
"Tesori di San Gimignano - una Città bella e buona" (Schatten van San Gimignano - een mooie en goede stad): keuken laboratoires, theater voorstellingen, muziek, dans, gezondheid en schoonheid, geschiedenis, wandelingen.

December - April
"Leggieri d'inverno": theater en dans voorstellingen in het Teatro dei leggieri.

31 Dicembre
Feest voor nieuwjaar tussen de torens.
trivago Hotel prijsvergelijker