La fattoria e i prodotti toscani

Grappoli d'uva con i vigneti della fattoria intorno alla villa dell'agriturismo PoggiacolleAgriturismo Poggiacolle bevindt zich in de Toscaanse heuvels waar druiven en olijfbomen nog worden verbouwd volgens de typisch lokale boerentradities. Het hoofdgebouw is een boerenlandhuis uit het jaar 1700 dat op slechts 2 km afstand ligt van het pittoreske plaatsje San Gimignano.

Ons landhuis produceert witte druiven waarmee de Vernaccia van San Gimignano en de Vin Santo toscano worden gemaakt en rode druiven voor de Chianti Colli Senese. Bovendien wordt er olijfolie extravergine geproduceerd.

Het terrein rond het landhuis heeft een oppervlakte van 40 hectare . De wijngaard beslaat 7 hectare, de olijfbomen 6 hectare, terwijl op de rest van het terrein tussen bos en weide graan, soja en zonnebloemen worden verbouwd. In 1999 hebben we met een bijdrage van de Europese Unie een bos aangelegd voor de produktie van hout.

I vendemmiatori della fattoria intorno alla villa dell'agriturismo PoggiacolleDe druivensoorten waarmee we de Chianti Colli Senesi produceren bestaat voor 90% uit Sangiovese druiven, en voor de resterende 10% uit Merlot- en Cabernetdruiven. De produktie van de Vernaccia van San Gimignano bestaat voor 90% uit Vernaccia-druiven en voor de rest uit Malvasia- en Trebbianodruiven . In de olijfgaard staan verschillende soorten olijfbomen, die samen onze lekkere extra zuivere olijfolie opleveren met een intense groenachtige kleur en fijne smaak.

Alle landbouwactiviteiten van de boerderij Poggiacolle zijn ecologisch verantwoord.

Er bestaan plannen om onze wijnproduktie op ons eigen terrein volledig in eigen beheer uit te voeren. Daartoe zal in de toekomst ons boerenhuis Poggiacolle 2 worden aangepast. Dit boerenhuis is rond 1200 gebouwd door het ziekenhuis van Santa Maria uit Siena.

Vista su San Gimignano dall'oliveta della fattoriaI vigneti della fattoria intorno alla villa dell'agriturismo Poggiacolle

La raccolta delle oliveLa raccolta delle olive

Nieuwe olijfolie

Saffraan bloem en San Gimignano

Saffraan bloem
trivago Hotel prijsvergelijker